Search
Close this search box.

Organisaties

Wat wij voor organisaties betekenen

EEN IMPULS VOOR JOUW ORGANISATIE!

Wij zorgen dat de waardevolle eigenschappen van een topsporter een impuls geven aan jouw organisatie.

Deelnemende bedrijven krijgen toegang tot een unieke groep met individuen, die allemaal openstaan voor een nieuwe carrière en bekend staan om hun doorzettingsvermogen, teamwork en leiderschapskwaliteiten.

Dit kan natuurlijk voor een vast dienstverband zijn, maar ook op projectbasis of voor inspiratiesessies en workshops, bijvoorbeeld tijdens een team-building dag.

Daarnaast lever je als bedrijf een sportieve en maatschappelijke bijdrage aan lokale, regionale of landelijke talent-ontwikkeling en ben je dus tastbaar bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen en sociale innovatie

Lees hieronder verder wat de voordelen zijn van een topsporter in dienst nemen.

” Angst is een illusie die je
tegenhoudt om te groeien. “

– Ranomi Kromowidjojo

WAAROM EEN TOPSPORTER IN DIENST NEMEN?

Mentale veerkracht

Het omgaan met verlies, blessures en andere tegenslagen in de sportwereld vereist een sterke mentale veerkracht. Topsporters hebben geleerd hoe ze zich kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden en hoe ze tegenslagen kunnen overwinnen, wat nuttig is in het bedrijfsleven waar onzekerheid en uitdagingen altijd aanwezig zijn.

Stressbestendigheid

In de wereld van topsport is stress een constante factor, vooral tijdens wedstrijden en belangrijke competities. Topsporters leren omgaan met druk en stress op een effectieve manier, wat hen goed kan voorbereiden op uitdagende situaties in het bedrijfsleven.

Gezondheid en welzijn

Topsporters hebben over het algemeen een goede gezondheid en begrijpen het belang van lichamelijke fitheid en welzijn. Dit kan een positieve invloed hebben op de bedrijfscultuur en medewerkers stimuleren om gezonde gewoonten aan te nemen.

Discipline en doorzettingsvermogen

Topsporters hebben vaak een hoge mate van discipline en doorzettingsvermogen ontwikkeld door jarenlange training en competitie. Deze eigenschappen vertalen zich naar de werkomgeving, waar ze consistentie en vastberadenheid tonen bij het nastreven van doelen en het overwinnen van uitdagingen.

Teamwork en leiderschap

Topsporters hebben ervaring met werken in teams en begrijpen het belang van samenwerking om gemeenschappelijke doelen te bereiken. Ze kunnen waardevolle leden van een team zijn en zelfs leiderschapskwaliteiten tonen die zijn opgedaan uit hun ervaring als aanvoerder in de sport.

Doelgerichtheid en focus

Topsporters stellen vaak ambitieuze doelen voor zichzelf en werken hard om deze doelen te bereiken. Ze zijn gewend om zich te concentreren op specifieke taken en hebben de vaardigheid ontwikkeld om gefocust te blijven, wat waardevol is in een zakelijke omgeving.

“Het belangrijkste is niet om te winnen, maar om jezelf elke dag te overtreffen.”

– Pieter van den Hoogenband

ONZE ABONNEMENTEN

Jouw toekomst, onze focus

Bij TopsportNetwerk hanteren we een abonnementsstructuur. We kiezen bewust niet voor ‘no cure no pay’ of een ‘plaatsingsfee’. Het succes wordt namelijk bepaald door een lange termijn gedachte. Wij willen topsporters en organisaties duurzaam met elkaar laten samenwerken.

Door met abonnementen te werken creëren wij tijd daarmee rust om de topsporters en bedrijven te leren kennen, zodat wij kunnen matchen op beste kwaliteit/perspectief. Met deze denkwijze doorbreken wij een bepaald patroon en denkwijze in de topsportwereld, namelijk die van emotie, opportunisme en korte termijn gedrevenheid.

We vertellen je graag meer hierover!

VOORDELEN VAN HET PLATFORM

ORGANISATIE ONTWIKKELING

Nieuwe impulsen voor de organisatie vanuit het topsportklimaat.

RECRUITMENT

Toegang tot een hele waardevolle groep individuen, die allemaal openstaan voor een nieuwe carrière.

EXPOSURE & MARKETING

Verhogen van de eigen exposure en versterken van het imago van de organisatie.

NETWERK VERGROTEN

Onderdeel zijn van een netwerk van topsporters, bedrijven en onderwijsinstellingen die ook zijn aangesloten bij TopsportNetwerk.

MVO & SOCIALE INNOVATIE

Sportieve en maatschappelijke verantwoorde bijdrage aan de lokale, regionale of landelijke talent-ontwikkeling.

KLANTEN & IMAGO

Toegang tot mooie events waar personeel of klanten ook voor uitgenodigd kunnen worden.

AANMELDPROCEDURE VOOR ORGANISATIES

In slechts drie stappen kun je je eenvoudig aanmelden voor het Topsport Netwerk. Plan eerst een kennismakingsgesprek met ons in, vervolgens krijg je toegang tot het platform, waar je je kunt laten inspireren en verbinden met anderen.

KENNISMAKING

Tijdens de kennismaking gaan wij samen in kaart brengen wat jullie doelstellingen, behoeftes, verwachtingen en motivaties zijn.

TOEGANG TOT HET PLATFORM

Zodra jouw organisatie is aangesloten bij TopsportNetwerk krijg je toegang tot ons platform. Hier vind je een overzicht van alle topsporters die zich hebben aangesloten bij ons netwerk en kan je de vacatures en projecten plaatsen. Hier worden ook alle activiteiten en inspiratiesessies aangekondigd en kun je in contact komen met andere leden.

MATCH & ONTWIKKEL BEURS

Het platform staat helemaal in het teken van inspireren en verbinden. Wij vragen elke organisatie om mee te denken over de perfecte matching en de verbinding van leden. Adoptie van een sport of topsporter is daarin een uitgangspunt. Een gedeelte van het abonnementsgeld van aangesloten bedrijven wordt namelijk in een beurs gestoken. Vanuit deze beurs kunnen sporters aanspraak maken op een ontwikkeltraject op maat of de eerste stappen van een duale carrière. Idealiter in combinatie met het bedrijf wat de beurs beschikbaar stelt.